Workshop Fermenteren

Fermenteren is een manier om groenten lang te kunnen bewaren. Zo hoef je de groenten die je teveel hebt in je moestuin niet allemaal in de diepvries te steken of weg te geven. Gefermenteerde groenten zijn bovendien ook erg gezond, want ze bevatten veel goede bacteriën.

Barbara Creemers van I Love Eco gaf voor vzw De Tandem een workshop groenten fermenteren. Geen mooiere locatie om deze workshop te laten doorgaan dan op het terras van onze eigen volkstuin ‘De Vredeskhofkes’.

We kregen eerst een korte theoretische uitleg over fermenteren. Daarna mochten we Barbara haar bereidingen proeven en deden we al wat inspiratie op. Vervolgens gingen we zelf aan de slag: raspen, schillen, snijden en kneden. Samen maakten we o.a. een grote hoeveelheid kimchi.

Er werd hard gewerkt, maar ook even hard gelachen. Met een mooi resultaat achteraf!

Het terras van de Vredeshofkes
Proevertjes
Theorie
Zuurdesembrood voor bij de proevertjes
Barbara legt uit
Sommige groenten kwamen rechtstreeks uit de tuin. Verser kan niet!
Er wordt hard gewerkt.
Snijden, raspen, …
In stukjes snijden
En kneden!
Het resultaat!! Very instagrammable 😉